BEAUTY TOOLS PART 2

In de vorige ‘Let’s talk beauty’ ben ik begonnen met de beauty tools. Als je deze nog wilt lezen klik dan hier.
Vandaag ga ik een aantal van de make-up kwasten bespreken. Er zijn echt zo veel verschillende kwasten te verkrijgen en je zult zelf merken als je er meerdere hebt welke je vaker gebruikt en welke niet.

FOUNDATION BRUSH
Voor foundation
Van deze kwast zijn er twee varianten.
– The flat foundation brush
Dit is de klassieke foundation kwast. Met deze kwast breng je gemakkelijk en egaal je foundation aan.
– The buffer foundation brush
Deze kwast vind ik persoonlijk het fijnste. Het is een ronde kwast met een platte bovenkant. De foundation is makkelijk te verdelen met deze kwast en met een ronddraaiende beweging heb ik snel de foundation mooi en egaal aangebracht.

CONCEALER BRUSH
Voor concealer
Dit is een klein, plat kwastje waarmee je precies de ongewenste vlekjes, pukkeltjes of donkere kringen kunt camoufleren. Tip: als ik rode vlekjes en pukkeltjes wil camoufleren dan gebruik ik eerst een groen camouflage product. Groen neutraliseert namelijk de rode kleur.

POWDER BRUSH
Voor poeder
Een grote zachte poederkwast is de perfecte kwast om (losse) poeder egaal aan te brengen. De poeder zorgt er voor dat de make-up goed gefixeerd is.

BLUSH BRUSH
Voor blush
Ook van deze kwast zijn meerdere varianten. De schuine variant gebruik ik het liefste. Hiermee kan je preciezer de blush aanbrengen. Door een zachte kwast te gebruiken voorkom je strepen en creëer je een frisse glow op je wangen. De blush zou je ook kunnen aanbrengen met een poederkwast maar die is een stuk groter waardoor je moet opletten dat je niet teveel aan brengt.

IMG_6666

EYESHADOW BRUSH
Voor oogschaduw
Deze basic oogschaduwkwast is ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw over het gehele ooglid of onder de wenkbrauwen.

BLENDING BRUSH
voor oogschaduw
Dit is een kwast die rond en zacht is waarmee je oogschaduw mooi kunt blenden en vervagen in de arcadeboog. Je kunt er kleur mee aanbrengen, maar je kunt er ook oogschaduw die je al eerder hebt aangebracht mee vervagen. Door te blenden geef je de oogschaduw heel mooi gelijkmatig en zacht effect. Ideaal dus voor smokey eyes.

CREASE BRUSH
Voor oogschaduw
Deze kwast is ideaal om wat preciezer kleur aan te brengen. Deze kwast is kleiner dan de blending brush en heeft meestal een spitsere punt. Met deze kwast breng je kleur aan in de arcadeboog en in je buitenste ooghoeken. Dit blend je dan eventueel weer met de blending brush.

LIP BRUSH
Voor lipstick en lipgloss
Onmisbaar voor het perfect aanbrengen van de lippenstift! Het kleine puntje maakt het makkelijk om heel nauwkeurig te werken. Je kunt de lipstick makkelijk verdelen wat zorgt voor een mooie, egale lipkleur.

FAN BRUSH
Voor fixeren
Zelf gebruik ik deze kwast alleen om fall-out van de oogschaduw weg te vegen. Ideaal, als je het namelijk met je vingers wilt weghalen krijg je strepen en met wattenschijfjes wrijf je het ook altijd nog een beetje in je huid. Met deze kwast veeg ik zo de losse oogschaduw die ik heb geknoeid makkelijk weer weg. Deze kwast kan je ook nog gebruiken voor her aanbrengen van highlighter, blush en bronzer.

kwasten2

Zoals ik al aangaf zijn dit maar een paar van de o zo vele verschillende kwasten die te koop zijn.
Ook heel belangrijk als je eenmaal je fijne kwastenset hebt gevonden is dat je deze goed onderhoud. Kwasten kan je namelijk jaren lang gebruiken, zolang je ze maar regelmatig schoonmaakt! Liefste om de week. Er gaan namelijk bacteriën in de kwast zitten en daarnaast werken schone kwasten een stuk fijner. Spoel de kwasten eerst schoon met water, hierna kan je ze wassen met een speciale brushcleanser of babyshampoo. Spoel hierna de kwasten weer goed schoon zodat er geen shampoo meer in de kwasten zit. Leg ze op een handdoek te drogen. Laat de kwasten niet rechtop drogen want dan loopt het vocht in de handvaten en kan het gaan roesten. Ook kunnen de haren naar buiten gaan vallen. Hou er rekening mee dat het even duurt voordat de kwasten droog zijn, dus was ze niet net voordat je ze wilt gaan gebruiken!

Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie