BEAUTY TOOLS

In de vorige ‘Let’s talk beauty’ post’s heb ik verteld over de huid en hoe je deze thuis het beste kan verzorgen. In de komende weken ga ik schrijven over make-up, maar voordat Ik alle ins en outs hier over ga vertellen ga ik het vandaag eerst hebben over de tools. Want voor een mooie make-up look heb je wel de juiste tools nodig. Natuurlijk kom je al een heel eind  met je (schone) vingers en wattenstaafjes maar toch zal je merken dat investeren in goede kwasten en tools uiteindelijk juist geld bespaard en mooiere resultaten haalt uit je make-up. Met (schone) make-up tools blijft je make-up langer bacterievrij doordat je niet met je vingers in de producten komt. Ook verspil je minder make-up.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tools te verkrijgen. Zo heb ik zelf 48 make-up kwasten. Sommige gebruik ik zelden en andere regelmatig. Vandaag ga ik een aantal van de beautytools doornemen en volgende week de make-up kwasten.

tweezer

PINCET

Misschien wel de meest essentiële tool. Als schoonheidsspecialiste epileer ik regelmatig iemand zijn wenkbrauwen en iedere keer weer geeft dit echt een groot verschil. Regelmatig de “losse” haartjes weghalen is een must. Twijfel of durf je niet om een model in je wenkbrauwen te epileren hou het dan echt alleen bij de “losse” haartjes en laat het door iemand anders epileren zoals een schoonheidsspecialiste of kapster. Je hebt namelijk voor je het weet teveel haartjes weggehaald zodat je wenkbrauwen te dun zijn geworden of zelfs een gat in je wenkbrauw. Een goede pincet met scherpe schuine punt is het fijnste want daarmee krijg je ook makkelijker dunne en korte haartjes makkelijk te pakken. Een pincet is ook heel handig met het aanbrengen van nepwimpers

WENKBRAUWENBORSTEL

Hiermee kam je je wenkbrauwen in model. Tijdens het epileren is het aan te raden om je wenkbrauwen regelmatig te kammen zodat je goed het model in de wenkbrauw blijft zien. Als je je wenkbrauwen bijwerkt met make-up, borstel je ze ook in model met deze handige tool.

WIMPERKRULLER

Dit is een van de tools die ik zelf regelmatig vergeet. Met deze tool krul je in één keer je wimpers. Breng pas na het krullen van de wimpers eventueel mascara aan. Je zult zien dat je wimpers langer lijken door het krullen.

tools

PUNTENSLIJPER

Een scherp geslepen punt van een oog-, lip- of we wenkbrauwpotlood werkt natuurlijk veel fijner en preciezer dan een stompe punt. Gebruik hiervoor een puntenslijper die speciaal is voor make-up potloden. Er zijn ook speciale slijpers met twee openingen. Een voor de dikkere potloden een voor de dunnere potloden.

WATTENSTAAFJES

Ikzelf kan niet zonder wattenstaafjes tijdens het opmaken. Ik knoei namelijk altijd als ik mascara aan breng. Met een wattenstaafje corrigeer ik dit en makkelijk en snel zonder mijn make-up teveel te verpesten. Ideaal dus om snel even een “foutje” snel te corrigeren.

Lees volgende week meer over de verschillende make-up kwasten!

 Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie