FLAWLESS FACE

Met de juiste technieken en producten creëer je een egale huid.
De basis van een egale huid is de juiste foundation. Daarbij is de juiste kleur ook heel belangrijk. De manier om de perfecte foundation te vinden is door te testen. In een parfumerie of schoonheidssalon kan je je laten adviseren. Mocht je het zelf gaan doen dan heb ik nog een paar tips voor je. Ten eerste, test de foundation altijd op je gezicht en niet op je hand of arm. De kleur van je gezicht is vaak anders dan die van bijvoorbeeld je hand. Dan nog een belangrijke tip, als je denkt de juiste kleur gevonden te hebben bekijk hem dan altijd buiten nog even in het daglicht. In een winkel is namelijk onnatuurlijk licht. Mocht je twijfelen tussen twee kleuren? Kies dan de lichtste van de twee, want dit oogt frisser. En dan nog een belangrijk puntje om op te letten is het seizoen. Meestal heb je in de zomer een donkerdere kleur nodig dan in de winter.

IMG_9748K

POEDER OF VLOEIBAAR?
Naast dat het belangrijk is dat je de juiste kleur koopt heb je nog een aantal verschillende producten die je kunt gebruiken.

VLOEIBARE FOUNDATION
Dit is het meest dekkende product van allemaal. Hij smelt samen met de huid, waardoor het er natuurlijk uitziet. Voor een optimaal dekkend resultaat kan je de foundation makkelijk laagje voor laagje opbouwen. Let op dat je niet te veel foundation gebruikt want dit kan een masker effect geven. Zorg er dan ook voor dat je de foundation bij je kaaklijn en haargrens goed blend.
Breng de foundation uit de verpakking eerst aan op de rug van je hand. Je kan dan vanaf je hand de foundation aanbrengen. Dit kan met je vingers, met de kwast (mijn favoriet is de buffer kwast) of met een spons. Je hebt verschillende soorten sponsjes. Als je een sponsje wilt gebruiken maak deze altijd eerst even vochtig.

BB CREAM
BB staat voor blemish balm of beauty balm. Het is een crème die verzorgt, beschermd en zorgt voor een betere dekking dan een getinte dagcrème.

GETINTE DAGCRÈME
De getinte dagcrème is ideaal voor als je een verzorging wilt gebruiken met een subtiele dekking, voor als je geen foundation wilt dragen maar wel een fris kleurtje op je huid wilt.

IMG_9753K

MINERAL FOUNDATION
Minerale foundation is ideaal voor de overgevoelige en de vettere huid. Ook voor mensen met allergenen kan dit een ideaal product zijn omdat het wordt gemaakt van natuurlijke mineralen.

POEDER
De poeder is een onmisbaar product. Het zorgt ervoor dat de glans op je gezicht verdwijnt. Als je de poeder aanbrengt na de foundation, maakt het je foundation long-lasting. Met een dun laagje poeder fixeer je alles. Je hebt transparante poeder en poeder met een kleurtje. Als je kiest voor een poeder met een kleurtje dan geeft het je huid nog een beetje extra dekking.

Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie