LET’S TALK BEAUTY – GORGEOUS EYES PART 2

In de vorige let’s talk beauty heb ik jullie verteld over de verschillende soorten oogschaduw. Om deze nogmaals te lezen klik dan hier. Vandaag deel ik met jullie een aantal tips & tricks over het aanbrengen van de oogschaduw.

Ik begin gelijk met de aller belangrijkste tip: Kwasten! Breng je make-up altijd aan met een kwast. Dit geldt niet alleen voor oogmake-up maar eigenlijk voor make-up zoals foundation en blush. Je kunt veel preciezer werken met de producten en veel gelijkmatiger. Ook voorkomt het vlekken.
Klik hier voor de post als je meer wilt weten over verschillende soorten kwasten.

Als je eenmaal de kwasten hebt die je fijn vindt, begint het echte werk. Dip de kwast die je gaat gebruiken in de oogschaduw maar voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen tik de kwast dan eerst even af! Dit kan op de rand van de tafel of op de rug van je hand. Hierdoor valt het overtollige poeder van je kwast en kan het niet op je wang vallen als je de oogschaduw aan gaat brengen.
Vervolgens breng je de oogschaduw aan met de kwast door te deppen. Hierdoor verdeel je de oogschaduw beter en verminderd de kans dat er oogschaduw onder je ogen valt.

Nog een belangrijke stap is het blenden van de oogschaduw. Dit doe je met een ronde kwast voor die speciaal is voor het blenden. Hiermee kan je met ronddraaiende bewegingen de kleuren makkelijk blenden oftewel vervagen. Deze techniek is vooral fijn als je meerdere kleuren oogschaduw gebruikt in je oog make-up om deze mooi over te laten lopen.

Breng nooit teveel oogschaduw in een keer aan. Hierdoor heb je meer kans op fall-out (dat er tijdens het aanbrengen van oogschaduw een deel onder je ogen en op je wangen valt). Het mooiste is dus om het telkens een dun laagje oogschaduw aan te brengen. Hierdoor bouw je de kleur op en minder kans op fall-out. Vergeet niet telkens je kwast af te tikken.
Toch fall-out? Veeg dit dan nooit met je vingers weg! Hierdoor krijg je alleen maar vegen en vlekken van de oogschaduw. Met de waaierkwast kan je de fall-out makkelijk wegvegen. Mocht je geen waaierkwast hebben kan dit ook met een poederkwast als je deze met je vingers een beetje plat duwt. Mocht het dan nog een vlek achterlaten camoufleer hem dan met concealer of foundation en poeder het af.

In de volgende post neem ik met jullie stap voor stap door hoe je een basis ooglook kunt maken.

Liefs,
XXXX

Denise

One thought on “LET’S TALK BEAUTY – GORGEOUS EYES PART 2

Geef een reactie