HOW TO GET OUT OF YOUR COMFORT ZONE

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, “to get out of your comfortzone”. Het is namelijk heel verleidelijk om dingen te doen die je gewend bent. Wat natuurlijk ook prima is want dat zijn dingen die je ontdekt hebt die voor jou werken, of dit nu routines zijn die je doet of dingen die je misschien juist niet doet.
Maar willen we niet allemaal uit die routine komen die we dag in dag uit hebben?
Om te groeien als persoon of de dingen te doen die je altijd al hebt willen doen, dan zal je toch echt uit die comfortzone moeten komen! Get things done!blckdiamond-Denise-look-01.jpg

Boohoo bomber jacket // H&M croptop // Asos trousers // Puma X Fenty Creeper // Komono sunglasses
blckdiamond-ootd-Denise-15.jpg

Wat handig is om als eerste te doen is doelen stellen. Wat wil je nou echt? En hoe graag wil je dit doel bereiken.
Of dit nu een reis is die je altijd hebt willen maken, een professionele groei of juist sterker in je schoenen wilt staan.
Nu ben ik er een ster in om mijn doelen veel te hoog te zetten en daardoor onbereikbaar lijken. Maar uiteindelijk is het vaak gewoon beginnen met kleine stapjes. Wees niet te streng voor jezelf (hier kan ik zelf ook nog steeds wel in leren) en gun jezelf de tijd om je doelen te bereiken.
Ik kan je vertellen, als je eenmaal resultaten begint te zien of als je ze behaald, that is a hell of a good feeling! Trots op jezelf zijn geeft je de motivatie om door te gaan of weer andere doelen te stellen en daadwerkelijk uit je comfortzone te blijven gaan.

Als eerste is het belangrijk om jezelf te kennen. Een stukje over zelfverzekerdheid heb ik al geschreven die kun je hier lezen. Het moeilijke is om eerlijk te zijn naar jezelf.
Om een voorbeeld te geven als ik naar mijzelf kijk, ik wil heel graag weer back in shape zijn. Zoals ik een tijd geleden was toen ik fanatiek deed sporten en mijn super gezonde eetpatroon had. Dit is stiekem weer bergafwaarts gegaan. Het ene wijntje op vakantie naar dat ene dessert tijdens een etentje is naar een gewoonte gegaan. En dat is precies waar je op moet letten. Gewoontes zijn a bitch! Excuse my language. Dus dit ben ik van plan weer te gaan veranderen, daarom ben ik doelen op gaan schrijven. Maar ik merk dat ik vaak al ben begonnen om aan die doelen te werken voordat ik ze überhaupt heb opgeschreven.
Nu ben ik inmiddels al weer flink aan het sporten geslagen en durfde ik heel lang geen crop tops meer te dragen. Maar zoals het onderwerp van deze post al zegt: “get out of your comfort zone” en voor deze shoot heb ik dus toch een crop top aan gedaan. Als ik de foto’s terug kijk denk ik echt, oh ik beeld mezelf echt voller in dan dat ik dus daadwerkelijk ben. En nu ik de foto’s terug zie geeft dat toch wel een goed gevoel dat ik dus weer beter in shape kom. Wat weer motivatie geeft om verder te gaan.

blckdiamond-ootd-Denise-03.jpg

Dus het belangrijkste is, get to know yourself!
En wees eerlijk naar jezelf. Heb je dingen bij jezelf dat je denkt dat ga ik echt niet doen of dat durf ik niet? Doe deze dingen juist wel! Natuurlijk is het eventjes eng, maar juist als je ze uiteindelijk hebt gedaan en terugkijkt heb je het toch mooi wél gedaan. En als je dit vaker doet is dit minder eng. Probeer er niet te veel over na te denken maar gewoon te doen, dan wordt dat een gewoonte. Ik kon ook vaak lang wakker liggen over nieuwe dingen, maar nu denk ik vaak bij mezelf ik moet het toch doen of ik wil dit perse, dan kan ik het beter maar gewoon doen!

Sta achter je keuzes
Dit is wel echt een van de belangrijkste dingen, sta achter je keuzes. Mensen hebben namelijk altijd wel iets negatiefs te zeggen of er is onbegrip.
In het begin dat ik ging bloggen kreeg ik veel de vraag waarom blog jij of wat überhaupt een blog is, dat je je gaat afvragen waarom je eigenlijk blogt. Maar hoe langer ik ben gaan bloggen, hoe meer positieve reacties ik ben gaan krijgen en dan krijg je toch de motivatie om door te gaan. Dat mensen het leuk vinden om te lezen wat je schrijft, of dat ze naar je toe komen voor kledingadvies.
Vergeet niet dat je dingen doet voor jezelf! Jij moet gelukkig zijn en believe me, niemand anders kan je gelukkig maken dan alleen jijzelf. Natuurlijk kunnen de mensen die je in je leven hebt ook gelukkig maken, maar als je niet gelukkig bent met jezelf en die mensen verlies je uit het oog? Wie ben je dan.
Ik kon me een paar jaar geleden bijvoorbeeld niet voorstellen dat mensen alleen op vakantie zouden gaan. Of waarom je alleen op een terrasje zou gaan zitten. Nu kan ik me dat prima voorstellen. Zo reis ik veel voor het werk en vaak ook alleen. Zo was ik een tijd terug in Griekenland, ik had 2 uurtjes over voordat ik naar het vliegtuig moest gaan. Ik ben daar de stad in gegaan en ben langs de zee gelopen, ijsje gegeten, heb eventjes geshopt en ben op terrasje een drankje gaan doen. Natuurlijk is het leuk om dat met iemand samen te doen, maar ik kon nu lekker zelf bepalen wat ik wilde, gaan en staan waar ik wilde en in alle rust op het terrasje genieten van het uitzicht op zee. Een gesprekje aangaan met het tafeltje naast mij. Een paar jaar geleden kon ik me echt niet voorstellen om random gesprekjes aan te gaan met vreemde mensen, nu gebeurd dit vaak automatisch. En soms ben ik nog wel onzeker, maar daar zet ik me overheen dan denk ik: stel je niet zo aan Denise, doe gewoon of vraag het gewoon en dan gebeurt het vanzelf.

blckdiamond-Denise-look-02.jpg

Het was vandaag een vrij lange blog maar ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en dat  het je motiveert om de doelen die je wilt te bereiken. En ik kan uit ervaring spreken dat het een heerlijk gevoel is, als je eenmaal uit je comfort zone stapt.
Just do it!

Liefs,
XXXX

Denise

 

Geef een reactie