HOW TO SPEND LESS TIME ON YOUR PHONE

blckdiamond-teddy-coat-denise.jpg

Coat // H&M Top //  H&M Jeans // New Look boots // Forever 21 Necklaces

blckdiamond-teddy-coat-06.jpg

blckdiamond-teddy-coat-denise kopiëren.jpg

Tegenwoordig probeer ik steeds bewuster met mijn telefoon om te gaan. Ik kan mezelf niet meer voorstellen om geen telefoon te hebben. Naast het bellen, sms’en en whatsappen gebruik ik het voor zoveel dingen. Het begint in de ochtend al dat mijn telefoon mijn wekker is, ik gebruik mijn telefoon als navigatiesysteem in de auto, sla notities op voor als ik ideeën heb, om foto’s mee te maken en mijn mail komt erop binnen. Dit zijn natuurlijk nog maar een paar kleine dingetjes waarvoor ik mijn telefoon gebruik. Maar er zijn zoveel apps die ik minder kan gebruiken zoals Facebook, Instagram, Weheartit en Pinterest, om er maar een aantal te noemen.
Soms kijk ik een film en heb ik maar de helft gezien omdat ik aan het whatsappen ben ondertussen. Ik leg dus steeds vaker mijn telefoon weg, dit is dus ook mijn eerste tip.

1. Leg de telefoon weg
Dit maakt echt zoveel verschil, als ik een film kijk of ik ben aan het lezen dan leg ik mijn telefoon weg. Ik zet de telefoon dan ook in de niet storen modus, zodat mijn telefoon ook niet hoor als ik een bericht krijg want anders pak ik alsnog mijn telefoon.

2. Lees een boek
Ik noemde het al hier boven dat ik mijn telefoon weg leg als ik een boek lees, maar de laatste tijd probeer ik dus meer boeken te lezen. Op mijn werk staar ik vaak al een hele dag naar mijn computer dus thuis probeer ik dit zo min mogelijk te doen, dit geldt voor de tv maar dus ook mijn telefoon. En lezen is goed voor je zo werkt het stress verminderend, lezen zorgt ervoor dat je mentaal gestimuleerd wordt, het verbeterd de focus en concentratie en je geheugen verbeterd.

3. Geen telefoon aan tafel
Deze regel gebruikte we altijd al toen ik nog thuis woonde. Tijdens het eten werd er bij ons niet op de telefoon gekeken. En ik vind dit persoonlijk ook echt een goede regel, hierdoor geniet je meer van het eten en ben je met elkaar aan het communiceren. Het valt mij zo vaak op, vooral als ik uit eten ga, dat zoveel mensen constant op hun telefoon zitten terwijl je gewoon een persoon tegenover je hebt om mee te communiceren. En als je af en toe keertje kijkt of een berichtje stuurt is natuurlijk niets mis mee, zolang je daarna de telefoon maar weer weglegt.

4. Niet storen modus als je gaat slapen
Deze functie gebruik ik inmiddels al jaren. Ik werd er helemaal gek van, dan sliep ik eindelijk en kreeg in een berichtje waar ik wakker van schrok. Als ik in bed ga liggen zet ik mijn telefoon meteen op deze modus en weet ik zeker dat niemand mij weer wakker belt of appt. Doordat mijn telefoon op niet storen staat kunnen diegene die ik heb geselecteerd als favorieten nog wel bellen dus mocht er iets aan de hand zijn dan ben ik nog wel altijd te bereiken. Dit vind ik altijd wel een fijn idee.

5. Zet notificaties uit
Soms word ik echt helemaal gek van alle groepen waar ik in zit op WhatsApp. Als heel veel mensen actief zijn in een groep zet ik vaak die groep op stil zodat niet constant mijn telefoon af gaat, en ik op de telefoon wil kijken. Je kan ook alle notificaties uitzetten op je telefoon dat je geen meldingen meer krijgt van WhatsApp, Facebook, email en ga zo maar door. Persoonlijk doe ik dit dus niet omdat ik regelmatig de niet storen modus gebruik.

6. Ga iets anders doen
Inplaats van telkens maar op de bank te zitten met je telefoon, onderneem meer dingen. Ik noemde net om een boek te lezen maar denk eens aan om een stuk te wandelen in de bossen of het park, ga sporten, uitgebreid koken of schijf in een dagboek. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen wat niets heeft te maken met een telefoon.

7. Koop een horloge
Dit is ook een goeie tip voor mijzelf, want ik kijk regelmatig op mijn telefoon om te zien hoe laat het is en vervolgens zit ik weer een half uur op mijn telefoon omdat ik een melding zag op mijn scherm. Persoonlijk draag ik al heel lang geen horloge meer omdat ik de tijd altijd op mijn telefoon kan zien.

Heb jij nog meer tips om minder je telefoon te gebruiken? Deel ze dan in een reactie hieronder.

Liefs,
XXXX

Denise

 

Geef een reactie