LET’S TALK BEAUTY – A FINE LINE

Om een echte statement te maken met je ogen kan je met een eyeliner je ogen extra benadrukken. Je kan gaan voor een subtiel lijntje langs je wimpers of je gaat juist voor een winged eyeliner, je kan er alle kanten mee uit.

Breng de eyeliner aan voordat je de mascara aanbrengt op je wimpers. Hierdoor is het makkelijker om de eyeliner tussen de wimper haartjes aan te brengen.
Begin met een dun lijntje langs de wimper-rand. Je kan de eyeliner namelijk makkelijker dikker maken dan dunner. Werk altijd vanuit de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek en zorg dat je de eyeliner zo dicht mogelijk tegen de wimper-rand aanbrengt.
Let op dat als je de eyeliner aanbrengt niet je oog strak trekt naar de buitenkant, hierdoor krijg je namelijk geen mooie strakke lijn als resultaat.
En voor een perfecte eyeliner geldt eigenlijk voornamelijk het volgende: oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Hoe vaker je het probeert hoe strakker de lijn wordt van de eyeliner, trust me! Toen ik net begon met mijn opleiding als visagiste kon ik ook echt nog geen strakke eyeliner zetten.
Mocht het nog lastig zijn, de lijn hoef je niet in een keer te zetten, het kan ook in stukjes zolang je maar zorgt dat je de stukjes in elkaar overvloeien dat het een mooi geheel wordt.

Dan is er natuurlijk ook nog de keuze uit verschillende soorten eyeliners maar de twee voornaamste zijn toch de oogpotlood en de liquid eyeliner.

CG4A2829

Oogpotlood
Met een oogpotlood maak je een zachtere look. Het is makkelijk aan te brengen. Met een kwast of sponsje kan je de eyeliner nog wat vervagen en ideaal voor als je smokey eyes wilt maken. Een oogpotlood is er in verschillende kleurtjes dus je kunt er ook nog eens leuk mee experimenteren.
Zorg ervoor dat je oogpotlood een goede scherpe punt heeft door op tijd het potlood slijpen. Hierdoor kan je een strakkere lijn maken.
Ook kan je een oogpotlood gebruiken als zijnde een oogschaduwbasis. Breng het oogpotlood over het gehele ooglid aan en vervaag dit met een kwast. Hierna breng je de oogschaduw aan en voilà, een perfecte oogschaduwbasis en het geeft een leuk effect voor de oogschaduw die je aan gaat brengen.
Mocht je het oogpotlood ook onder je ogen willen aanbrengen zorg dan dat je niet helemaal tot aan je traanbuisje tekent. Dit geeft namelijk een verkleinend effect voor je ogen. Zorg dat je de lijn aanbrengt vanaf de
buitenste ooghoek tot ongeveer tweederde, zo lijken je ogen een stuk groter!

CG4A2844

Liquid
De vloeibare eyeliner is iets moeilijker in gebruik maar is wel de musthave voor als je een perfect eyeliner wilt maken. Hiermee kun je een strakkere lijn zetten en de kleur is een stuk intenser dan met een oogpotlood. De Liquid eyeliner is mijn favoriete variant, het werkt namelijk vee preciezer.

Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie