LOVE THE SKIN YOU’RE IN

Een goede huidverzorgingsroutine is een must voor een gezonde, stralende huid.
De basis bestaat uit 3 dagelijkse stappen.
1. Reinigen
2. Voeden
3. Beschermen
Daarnaast zijn er nog extra stappen om het optimale uit je verzorging te halen.
Maar vandaag wil ik het eerst hebben over de huid zelf en waarom het belangrijk is om deze op de juiste manier te verzorgen.

IMG_8174bewaak

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft vele, gecompliceerde functies hierbij kan je denken aan:
– Bescherming
De huid bied bescherming tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan warmte (uitdroging), koude (bevriezing), ultraviolette en andersoortige straling (verbranding), pathogene micro-organismen (infecties) enzovoort.
– Signalering
De huid is in staat om invloeden van buitenaf en de veranderingen daarin, zoals koude en warmte, vochtigheid, tast, druk en pijn te signaleren.
Deze signalering loopt via een groot aantal typen sensoren die zich in de huid bevinden.
– Warmteregulering
De huid is bij de regulering van de warmte-afgifte het belangrijkste uitvoerende orgaan. De lichaamstemperatuur wordt door middel van de secretie van zweet (verdamping) en de bloedsdoorstroming (uitstraling van warmte) geregeld. Bij koude vindt juist vaatvernauwing plaats waardoor het lichaam de warmte beter kan vasthouden.
– Metabolisme van vitamine D
De huid is belangrijk voor de stofwisseling (metabolisme) van Viramine D. In de huid worden onder invloed van zonlicht actieve Vitamine-D-metabolieten gevormd, die voor calciumhuishouding in het lichaam van essentieel belang zijn.

De huid is te onderscheiden in drie lagen
– De opperhuid (epidermis)
– De lederhuid (dermis)
– De onderhuid (subcutis)
De verschillende lagen worden onderscheiden met elk hun eigen kenmerken en functies.

huid-schematisch1
(bron foto: www.drogehuid.org)

Door de huid de juiste reiniging, verzorging en bescherming te geven blijft de huid zo lang mogelijk gezond en stralend. Vooral naarmate we steeds ouder worden neemt de conditie van de huid steeds meer af waardoor het steeds belangrijker word dat de huid de juiste verzorging krijgt.
Wil je de huid optimaal verzorgen dan is een bezoek aan de schoonheidsspecialiste aan te raden. Dan word er gekeken naar wat jou huid nodig heeft, de huid word grondig gereinigd en daarna goed gevoed. Als je een behandeling boekt met massage komt je huid en jezelf even helemaal tot ontspanning.

Nu je al iets meer te weten bent gekomen over de huid ga ik in de volgende “let’s talk beauty” vertellen hoe je de huid thuis kunt verzorgen.

Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie