MARRAKESH

CG4A8917.jpg

CG4A8921 kopiëren.jpg

 

Hi guys!

Inmiddels is het bijna twee maanden geleden dat wij in Marrakech zijn geweest. Waarom gaat de tijd zo snel? Die vier dagen dat we daar zaten vlogen ook echt voorbij! Ondanks dat, waren het vier mooie en leuke dagen. Marrakech is echt een aanrader voor een korte get away, niet alleen kun je je goed vermaken in het centrum en het oude centrum. Ook heb je er mooie resorts en beachclubs waar je heerlijk aan het zwembad kan liggen (en afkoelen). Want ja, voor ons als Hollanders is 40 graden toch behoorlijk warm. Maar hee! Ons hoorde je niet klagen, het was een fijn weekendje weg!

Ok, dus een kleine recap van wat we nu precies gedaan hebben in Marrakech. Vrijdagavond kwamen wij rond 18:00 uur aan in Marrakech en zijn we naar ons hotel gebracht, zijn we ingecheckt en hebben we lekker gegeten en een drankje gedaan op het resort. We zaten trouwens in het Clubhotel RIU Tikida Palmeraie. Omdat we alleen de volle zaterdag en zondag daar zaten, hadden we besloten om de zaterdag naar Marrakech stad te gaan en onze sightseeing tour te houden. We hadden alles van te voren uitgestippeld, maar zodra we de taxi instapten veranderde die planning al. Waarschijnlijk hebben we bijzonder veel geluk gehad met onze taxi chauffeur, die ons de gehele dag rond heeft gereden en naar de leukste en mooiste plekjes heeft gereden. Zo zijn we begonnen met het rijden op kamelen, wat nog best wel eng is! Mensen met hoogtevrees raden we dit dan ook niet aan. Dit werd gedaan in een palmbomen resort, dat verzorgd werd door de toeristenbelasting. Daarna zijn we doorgereden naar Le Jardin Majorelle, het voormalige huis en bijbehorende tuin van Yves Saint Laurent. We zijn alleen in de tuin geweest, maar dat was alleen al zo ontzettend mooi! Echt een aanrader. Daar had je ook een knus restaurant waar we geluncht hebben. Vanuit daar hebben we een beetje rondgereden door het centrum en zijn we op sommige leuke hoekjes gestopt voor foto’s. Onze laatste stop was bij Ben Youssef Madrasa een moskee. Hier had je al die mooie tegeltjes en overal waar je keek was wel een mooi hoekje voor een foto.
Inmiddels was het ongeveer 15:30 uur toen we weer arriveerde in ons hotel, prima op tijd om nog even af te koelen in het zwembad en na te genieten van een dag vol met mooie indrukken.

Zondag hebben we letterlijk de hele dag niks gedaan en lekker lui aan het zwembad gelegen. Maandag moesten we rond 15:00 uur terug naar het vliegveld, dus hebben we in de ochtend ook nog even liggen zonnen.

Toen was onze reis naar Marrakech alweer voorbij! We hebben het heel leuk gehad en de kriebels om meer te reizen zijn weer geactiveerd!

Liefs,
Denise & Chantal
XXXX

Geef een reactie