PERSONAL TALK – CONFIDENCE

Denise-Basters-Blckdiamond-Creepers04

Denise-Basters-Blckdiamond-Creepers01B

Denise-Basters-Blckdiamond-Creepers03

H&M sweater // Monki jeans // Puma X Fenty Creeper – link

Ik hoor vaak van vriendinnen terug dat ze het knap vinden dat ik vaak gewoon midden op straat poseer voor foto’s voor mijn blog, of dat ik filmpjes op Snapchat maak bijvoorbeeld midden in de kroeg.
Tijdens de outfit foto’s die je hierboven ziet bijvoorbeeld stond ik op een trap voor een school. Naast mij stond een groep jongens telkens stiekem te kijken. Dit stoorde mij niet en ik en mijn moeder (mijn moeder maakte de foto) vonden het wel grappig en we noemden hun voor de grap een Boyband. Hierdoor besloot ik om in de post van vandaag hier verder op in te gaan.

Be confident in your own skin

Dit is natuurlijk niet altijd zo geweest. Zoals ik jullie in een eerdere post vertelde dat ik veel ben afgevallen (lees hier die post als je hem nog niet hebt gelezen of nog een keer wilt lezen) in die periode was mijn zelfverzekerdheid ook ver te zoeken. Ik zat niet lekker in mijn vel en dat reflecteer je naar de buitenwereld. Toen ben ik mezelf ook gaan afvragen wat er anders kon in mijn leven. Ik vond bijvoorbeeld mijn baan niet meer leuk en ging hier vaak met tegenzin naar toe. Om hier verandering in te brengen ben ik een andere baan gaan zoeken.  Zo zijn er veel veranderingen die je kan maken in je leven om lekkerder in je vel te zitten. En om daarmee te beginnen moet je anders naar je leven gaan kijken en bij jezelf gaan afvragen waarom je dingen doet en of deze je gelukkig maken.
Zo niet, hoe ga je dit veranderen?

Doordat ik door bepaalde veranderingen beter in mijn vel ging zitten wilde ik ook een verandering maken in mijn gewicht. Na heel het afslank proces ben ik mijzelf gaan zoeken, wie ik ben. En dit reflecteert door naar hoe je jezelf presenteert in bijvoorbeeld kleding. Een persoon die mij daar veel in heeft geholpen is Chantal. Die had een uitgesproken kledingstijl en draagt wat ze zelf leuk vind. Wat andere ook vinden. Om een voorbeeld te geven heeft ze tegenwoordig een fluffy fannypack, ik maak haar eigenlijk wel een beetje belachelijk om dat ding want ik vind hem helemaal niets, but she don’t care en rockt dat ding gewoon! Dat heeft mij ook gemotiveerd om meer te durven in mijn kledingstijl en te dragen wat ik zelf leuk vind. Vanuit hier is ook onze blog ontstaan om onze stijl aan de buitenwereld te laten zien.  Nadat het idee om te bloggen is ontstaan kwam het enge gedeelte. De foto’s maken! Onze eerste shoot was met Danilo en het was toch wel fijn om te shooten met iemand die al ervaring heeft met fotografie en ons aanwijzingen kon geven. Het eindresultaat van die shoot was echt super nice! Vanuit hier zijn ik en Chantal zelf verder gaan shooten en hebben we veel ervaring op gedaan. Welke poses aan te nemen, vaak is het gewoon beetje uitproberen en spelen met de camera. Van de bijvoorbeeld 100 foto’s komen altijd wel wat leuke shots naar boven. En door die foto’s terug te kijken zie je wat wel en niet werkt.
Inmiddels heb ik zelf een fotografie opleiding gevolgd wat voor nog betere kiekjes zorgt.

Poseren voor de camera is in het begin onwennig maar iedereen kan het! Probeer er gewoon veel lol in te hebben.

Onze foto’s zijn eigenlijk altijd buiten genomen en op verschillende locaties. Vaak komen hier veel mensen langs en staren je helemaal na als je daar je foto’s staat te maken.
In het begin vond ik het lastig om mezelf hier overheen te zetten. We maken ook regelmatig mee dat er vanuit auto’s wordt getoeterd of dat we aangesproken worden. In het begin vond ik dit wel vervelend en tijdje terug hebben ik en Chantal zelfs een vervelende situatie meegemaakt. Daar kon ik me dan wel kwaad om maken, maar verder kan ik het tegenwoordig wel langs me heen laten gaan.

Vaak als mensen kijken denk ik: die mensen zie ik waarschijnlijk toch nooit meer. En naar mijn idee kijken mensen vaak ook meer uit nieuwsgierigheid en dat ze afvragen wat je aan het doen bent dan dat ze echt een negatieve mening over je hebben. En als ze toch een negatieve mening hebben, dat kan. Niet iedereen hoeft je leuk te vinden of mee eens te zijn wat je doet of draagt. Zolang je er zelf maar achter staat!

En dat brengt je weer terug bij dat het zo belangrijk is dat je happy bent in je vel en met je leven. Dan sta je zoveel sterker in je schoenen!

En dat is een proces waar je altijd mee bezig bent door verschillende omstandigheden in het leven of dingen die je mee maakt. Wat je kan groeien als persoon.

De belangrijkste tip die ik je mee kan geven is: wees altijd jezelf en maak je niet zo druk om wat andere mensen van je vinden! Laat negativiteit los en focus op de dingen die je gelukkig maakt.

Liefs,
XXXX

Denise

 

 

 

 

Deze post bevat affiliate links.

2 thoughts on “PERSONAL TALK – CONFIDENCE

Geef een reactie