SMOKEY EYES

Ik denk dat bij mij in de salon de meest gestelde vraag is: hoe maak ik nu zelf een smokey eye? Vaak antwoord ik met oooh dat is makkelijk, maar dat is voor mij natuurlijk makkelijk gezegd aangezien ik een visagie opleiding heb gevolgd en het natuurlijk al jaren doe! Dus vandaag leg ik jullie stap voor stap uit hoe je zelf smokey eyes maakt!
Vaak wordt er gedacht bij smokey eye’s aan de zwarte kleur. Maar een smokey eye kan prima met verschillende kleuren gemaakt worden. Zolang het maar een smokey effect krijgt. Met een smokey eye kan je echt alle kanten op, je kunt het lichter houden maar ook een stuk donkerder maken. Zodra je de basis onder de knie hebt, ga lekker experimenteren.

Het belangrijkste voor een perfecte smokey eye is het blenden! Hierdoor krijg je een zachte overgang van de kleuren oogschaduw voor een mysterieus en smokey effect. Voor een basic smokey-eye heb je twee kleuren oogschaduw nodig, een kleur die vrij licht is en een die stukje donkerder is. Bijvoorbeeld beige en een donker grijze.
Persoonlijk neig ik altijd standaard naar drie kleuren, namelijk nog een hele lichte kleur of highlighter zodat ik deze nog een beetje in de ooghoeken kan aanbrengen voor een wat frisser effect.

cg4a5804

Stap 1:
Breng met een kohlpotlood dicht langs de wimperrand een lijn aan, dit hoeft allemaal niet perfect recht want dit ga je zometeen toch blenden. Zorg ervoor dat je ook goed tussen de wimperhaartjes komt. Hierna ga je de lijn goed blenden met een kwast.
Doe hetzelfde ook subtiel onder je ogen in de buitenste hoekjes. Let op dat je de lijn niet te ver doortrekt naar de binnenste ooghoek want dit heeft een verkleind effect op de ogen. Ook deze lijn weer goed blenden!

Stap 2:
Breng de lichte kleur aan over het gehele ooglid en zorg dat deze ook goed geblend is, zodat je geen scherpe lijn ziet waar de oogschaduw stopt. De oogschaduw gaat ook over de lijn die je net gezet hebt.

Stap 3:
In de arcadeboog en buitenste ooghoeken breng je de donkere kleur aan. Bouw de kleur op dus begin  niet te donker! Breng een beetje aan en ga dit goed blenden zodat het smoke effect er is. Breng telkens een dun laagje aan van de donkere kleur om het op te bouwen tot het gewenste effect er is. Ga je in een keer een hele dikke laag van de donkere oogschaduw aanbrengen kan het niet alleen te donker worden, maar de kans op fall-out is groter en dat willen we natuurlijk niet.

Stap 4:
Breng de oogschaduw ook onder het oog aan. Vanuit de binnenkant naar buiten, zorg dat het mooi overloopt met het potloodlijntje. Breng de donkere kleur over het potloodlijntje aan en zorg dat dit mooi geblend is.

Stap 5:
Voor een intenser effect kan er eventueel op de waterlijn nog wat kohlpotlood aangebracht worden. Daarnaast kan er nog eventueel met een vloeibare eyeliner of potlood langs de wimperrand nog een dunne eyeliner gezet worden.

Stap 6:
Mascara! De look ziet er pas echt mooi en af uit als je de mascara hebt aangebracht. Geloof me, ik heb wel eens gehad dat ik echt dacht wat heb ik nu weer op mijn ogen maar zodra de mascara erop zat dat het toch gewoon mooi is. Bij een smokey eye mag lekker veel mascara  aangebracht worden, maar niet te veel natuurlijk dat we het beruchte spinnenpootjes-effect krijgen.

cg4a5809

Heb je nu toch telkens last van die fall-out. Doe dan de foundation als laatste. Dan kan je eerst fall-out met make-up remover weghalen zonder de foundation te verpesten want die moet je dan nog aanbrengen.

Voor de lippen kan je kiezen voor een nude kleur lipstick. Voor een avondje uit en je wil een dramatischere look kies dan een rode lipstick!

Smokey eyes maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zolang je maar goed blijft blenden! Good luck lady’s!!

Liefs,
XXXX

Denise

One thought on “SMOKEY EYES

Geef een reactie