THE BEAUTY BASICS

In de vorige ‘Let’s talk beauty’ vertelde ik wat over de huid. Vandaag ga ik in op de beauty basics die je thuis kan doen voor een goede huidverzorging. Daarnaast is een gezond eetpatroon en voldoende water drinken een must.

REINIGEN
De huid reinigen is een belangrijke stap in het dagelijks verzorgingsritueel.
Door de dag heen wordt de huid immers vies door de ‘invloeden van buitenaf’. Denk hierbij aan uitlaatgassen, airconditioning of vuile handen. De huid zelf maakt een talglaagje aan die je met de reiniging weghaalt maar ook voor de eventuele make-up en verzorging geldt dat het belangrijk is dat je dit er weer afhaalt.
Maak daarom je huid twee keer per dag grondig schoon. Naast dat je huid hierdoor mooi en zuiver is geworden, wordt de huidverzorging beter en dieper in de huid opgenomen (het product hoeft niet door een laagje vuil, make-up en/of talg) en de eventuele make-up die je gaat aanbrengen zal veel langer en mooier blijven zitten.

IMG_8226bewerktkleiner

VOEDEN
Alle huidtypes, of de huid nu vet of droog is, moeten elke dag gevoed worden. Dit zorgt ervoor dat de huid geydrateerd, gevoed en soepel is. Mocht je niet weten welke creme het beste bij jou huid past kan je advies vragen bij een schoonheidsspecialiste of bij een parfumerie. Mocht je dit niet willen dan zit je altijd goed met een hydraterende creme. Een goed gehydrateerde  huid is de basis.
Breng de verzorging in de ochtend en avond aan na de reiniging en gebruik voor de huid rondom je ogen een daarvoor geschikt product.

BESCHERMING
De zon met zijn uv-straling is de grootste boosdoener voor huidveroudering. Denk hierbij aan pigmentvlekken en rimpeltjes. De huid beschermen is daarom een must. Zelfs in de winter!
Als je een dagcreme of foundation hebt met SPF dan ligt de SPF meestal rond de 10/15 wat voor een normale dag in Nederland prima is. In de zomer of als je op vakantie gaat is dit echter te weinig en is een hogere factor aan te raden.

IMG_8248BEWERKTKLEINER

Hopelijk heb ik je nu overtuigd waarom een dagelijks verzorgingsritueel belangrijk is of misschien deed je het al en weet je nu wat meer waarom het zo belangrijk is! Volgende keer zal ik ingaan op de extra dingen die je thuis kan doen zoals een peeling of een maskertje.

Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie