LET’S TALK BEAUTY – THE PERFECT BASIC EYE LOOK

De laatste 2 beauty post’s heb ik het gehad over oogschaduw in het algemeen, vandaag ga ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je een perfecte basis ooglook kan maken in 6 stappen.

Voor deze oogschaduwlook heb je het volgende nodig:
Oogschaduw basis, 3 verschillende kleuren oogschaduw (een highlight, een middenkleur en een donkere kleur), mascara en natuurlijk een paar goeie kwasten.

Stap 1.
Dit is gelijk de belangrijkste stap, de oogschaduw basis. Breng over het gehele ooglid oogschaduw basis aan. Zo voorkom je dat de oogschaduw in de plooitjes gaat zitten.

CG4A1585 kopiëren.jpg

Stap 2.
Gebruik een platte oogschaduw-kwast en breng de middenkleur aan over het gehele ooglid. Vergeet niet nadat je wat oogschaduw op de kwast hebt gedaan om hem af te tikken om fall-out te voorkomen. Zorg dat je de oogschaduw over het gehele bewegend ooglid aanbrengt vanaf de wimperrand tot aan de arcadeboog.

CG4A1592

Stap 3.
Gebruik nu een rondere kleinere kwast om de donkere kleur aan te brengen. Begin de kleur aan te brengen op de buitenste hoeken van je ogen, blend de kleur daarna richting de arcadeboog. Het is belangrijk om goed te blenden zodat de twee kleuren mooi in elkaar overgaan. Zorg dat je de kleur goed opbouwt tot je de gewenste intensiteit van de kleur hebt gecreëerd.

Stap 4.
Breng de highlighter aan onder de wenkbrauwen met een blend-kwast. Ook kan je eventueel een beetje highlighter aanbrengen in de binnenste ooghoeken.

Stap 5.
Dip een smalle puntige kwast in de donkerste kleur en ga met deze kwast langs de wimperrand. Zorg dat je goed tussen de wimpers komt met de oogschaduw. Je kan dit natuurlijk ook doen met een eyeliner maar met een oogschaduw creëer je een natuurlijker effect.

Stap 6.
Om de ooglook af te maken breng je mascara aan op de bovenste en onderste wimpers.

Liefs,
XXXX

Denise

Geef een reactie